Aanbouw met luifel te Beek.

Bij deze aanbouw met grote luifel in Beek hebben we gebruik gemaakt van de bestaande, reeds aanwezige bouwkundige structuren. Echter, waar de bestaande uitbouw geen enkele kwaliteit bezat, maar puur diende als opslag en garage, is ons ontwerp een praktische en esthetische vergroting van de bestaande woning. In de uitbouw wordt een zeer ruime woonkeuken voorzien. Deze woonkeuken biedt plaats aan een vrijstaand keukenblok, en een ruime eetkamertafel. In de achterliggende ruimtes, worden diverse praktische bijkeukens voorzien. Het langgerekte smalle raam in de keuken is een duidelijke wens van de opdrachtgevers; wél het licht en zicht van boven, maar absoluut geen inkijk van voetgangers op het trottoir.

Door de grote glazen pui aan de achtergevel te plaatsen ontstaat een direct contact met de tuin. De luifel, met hieronder een breed terras, is een heerlijke plek om te zitten; enerzijds geeft hij beschutting tegen de zon, maar ’s avonds kan de luifel voorzien in diverse sfeerverlichting.

Door het toevoegen van de contrasterende donkere baksteen wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de karakteristieke jaren 30 woning en de aanbouw met een moderne uitstraling. Hierdoor krijgt het pand weer een exclusieve uitstraling met een groter woonoppervlak en fraai tuincontact.

13.013 - Verbouwing Beek - 07 - VOOR 13.013 - Verbouwing Beek - 08 - NA