Buurthuiskamer Landgraaf

Voor de buurtbelangenvereniging ‘Achter de Haesen’ hebben we deze buurthuiskamer ontworpen. Het ontwerp ligt straks in een park; de bestaande omliggende woningen worden gesloopt.

In het ontwerp blijft één van de bestaande woningen gehandhaafd, náást deze woning wordt op de begane grond een uitbreiding voorzien. De bestaande woning wordt geheel gerenoveerd, zodat deze weer ‘als nieuw’ is. De nieuwbouw wordt gekenmerkt door de verzinkte UNP welke als dakrand en als luifel dienst doet, en de donkere baksteen met terugliggend, halfsteens metselwerk. Uiteraard komt er [heel] veel glas in de uitbreiding zodat het van binnen heel licht wordt, dit geeft ook een open karakter van deze buurthuiskamer naar het park.

Naast de uitbreiding wordt een verhoogd plein voorzien, waar in geval van buitenactiviteiten een tent geplaatst kan worden, en in dit plein is ook een jeu-de-boule baan voorzien. Het park is vormgegeven door de landschapsarchitecten van Heusschen*Copier.