Vrijstaande houtskelet woning Posterholt

Deze vrijstaande houtskelet woning in Posterholt is ontworpen voor een gezin met 3 kinderen. Het programma voor de kinderen is op de verdieping, de ouderslaapkamer inclusief badkamer en inloopkast op de begane grond.

De villa wordt benaderd vanuit de oprit waarna je via het looppad langs de voorgevel naar de voordeur wordt geleid. De entree sluit direct aan op de verkeersruimte welke alle ruimten van de woning ontsluit. Meteen vanuit de entree wordt de blik naar het licht getrokken en wordt je uitgenodigd de leefruimte binnen te gaan. Eerst loop je langs de grote leef-keuken waarbij de blik al op de achtertuin valt, om vervolgens de woonkamer binnen te komen.

De rondgang door de woning is telkens een belevenis waarbij licht, uitzicht en sfeer belangrijke elementen zijn die het geheel meer maken dan een schakeling van ruimten.

De villa is in houtskeletbouw opgebouwd waarbij gebruik is gemaakt van het Kingspan TEK bouwsysteem. Dit ruwbouw casco bestaat uit prefab constructieve geïsoleerde panelen waarmee slank en energiezuinig gebouwd kan worden. De gevels van de platte aanbouwen zijn bekleed met padoek, deze houtsoort heeft geen behandeling of onderhoud nodig. De hoofdbouwmassa is bekleed met steenstrips welke de villa een authentieke uitstraling geeft.

Project in samenwerking met PassiefHuisPlus en Timmerbedrijf Offermans.