Huisartsenpraktijk Munstergeleen

Herbestemming oud schoolgebouw tot huisartsenpraktijk.

Voor de huisartsen van ‘Hartje Dorp‘ te Munstergeleen hebben we het oude schoolgebouw omgevormd tot een moderne huisartsenpraktijk. De renovatie is grondig aangepakt: de buitenmuren en daken zijn gehandhaafd, binnen zijn de bestaande muren en plafonds (bijna) allemaal verwijderd. 

In het gebouw zijn naast 3 complete behandelkamers van de huisartsen ook nog een E.H.B.O.-ruimte, 2 ruimtes voor praktijkondersteuners, dubbele toiletten incl. minder validen toilet en een grote wachtkamer voorzien.

Onder de oude plafonds bleken fraaie houten spanten te zijn verstopt; deze hebben we weer zichtbaar gemaakt en vormen een mooie referentie naar het oude gebouw. De buitenkozijnen zijn geheel vernieuwd: rondom zijn er heel fraaie, slanke, aluminium kozijnen in zgn. ‘staal-look’ toegepast. Deze kozijnen zijn gebaseerd op de oude stalen kozijnen, en hebben een een smal profiel, wat resulteert in een rank en edel uiterlijk. Verder zijn enkele originele deuren, vensterbanken en radiatoren gerenoveerd en opnieuw geplaatst.

De voor patiƫnten geschikte ruimtes zijn allemaal zonder drempels uitgevoerd, de deuren gaan automatisch open en dicht, en ook de balie is zo ontworpen dat zowel staande personen, evenals personen in een rolstoel zich gemakkelijk aan kunnen melden. Daarnaast is rekening gehouden met visueel gehandicapten: de nummers van de behandelkamers staan in 2 meter [!] grote cijfers op de deuren, en er is gewerkt met contrasten [grijs/ wit/ zwart] zodat personen met beperkt zicht de deuren en klinken gemakkelijker kunnen herkennen.

A (1) A (2)
J (1) J (2)
E (1) E (2)