Loftwoning Grevenbricht

In samenwerking met Timmerbedrijf Offermans en Passiefhuis Plus heeft SeC architecten een ontwerp gemaakt voor een kleine woning. Met een vast beperkt budget als uitgangspunt is het ontwerp vanaf de eerste schets in het bouwteam samen met de opdrachtgeefster ontwikkeld.

Om de kosten te beperken is gekozen voor een eenvoudig rechthoekig bouwvolume met een zadeldak. Het bouwvolume is constructief geheel opgebouwd in houtskeletbouw ( HSB ) met een gemetseld buitenspouwblad en dakafwerking in aluminium.

Binnen is de woning in principe een grote ruimte met deels een tussenvloer. Aan de straatzijde onder de tussenvloer zijn de entree, wc, badkamer, berging, meterkast en slaapkamer heel compact ondergebracht. De leefruimte wordt daarentegen ervaren als een grote ruimte tot in de nok met op de begane grond de woonkamer met open keuken welke zich ontsluit via een grote schuifpui naar het overdekte terras en de tuin. Het horizontale raam boven het keukenblad zorgt voor een goede lichtinval en uitzicht in de keuken. Er is genoeg ruimte om prettig met gasten te verblijven.

De ruimte boven heeft een meer intiem karakter met ruimte voor een werkplek, media, berging en installaties.

De woning is voorzien van zeer goede isolatie en hoogwaardige installaties met warmtepomp. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de woning nul op de meter heeft.