17 Moderne woningen Poelveld Eijsden.

Deze 17 Moderne woningen in Poelveld Eijsden hebben we in opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij Poelveld Eijsden B.V. en Jongen Bouwontwikkeling in het masterplan Nieuw Poelveld Eijsden ontworpen.

Poelveld is een gevarieerde wijk met een grote diversiteit aan bouwstijlen en individuele mogelijkheden, gelegen aan de rand van het karakteristieke plaatsje Eijsden. Nadat wij al diverse straten met traditioneel ontworpen woningen hadden mogen ontwerpen binnen dit plan, kregen we ditmaal de kans om een hele straat te ontwerpen met moderne woningen.

 In het ontwerp hebben wij diverse keuze mogelijkheden voor de kopers meegenomen. Op deze wijze kan de koper meer individuele keuzes maken voor een woning die zo goed mogelijk bij de behoeften aansluit. Zo was er op de begane grond de keuze om de keuken voor of achter in de woning te situeren en de keuze voor een extra buitenberging ge├»ntegreerd in het ontwerp. Op de verdieping kon men kiezen voor een badkamer en een inloopkast bij de grote slaapkamer, of een grote badkamer, of twee badkamers. De tweede verdieping was in zijn geheel optioneel, eventueel met dakterras.

Al deze keuzes hadden niet alleen invloed op de plattegrond maar ook op het straatbeeld, de keuze voor de plek van de keuken bepaald ook het beeld van de voorgevel zoals ook de keuze voor een tweede verdieping. Op deze wijze is er een heel gevarieerd straatbeeld ontstaan met toch een duidelijke samenhang.

De woningen zijn duurzaam uitgevoerd met een goede isolatie en zonnepanelen. De bewoners hadden bij dit project nog de keuze tussen verwarmen op gas of met een warmtepomp.

Meer info is terug te vinden op de site van Poelveld Eijsden.