Modernisering appartementencomplex: nieuwe vliesgevel & entree.

Modernisering appartementencomplex met nieuwe vliesgevel, gemeenschappelijke ruimte en aangepaste entree.

Voor onze opdrachtgever, HEEMwonen, hebben we een ontwerp gemaakt voor het moderniseren van het appartementencomplex. De bestaande achtergevel, welke bestond uit een schuine kap, met ondoorzichtig draadglas was een doorn in het oog van de woningstichting. Niet alleen lekte de bestaande constructie, ook was het thermisch onhoudbaar: in de winter was het binnen bijna net zo koud als buiten, en in de zomer was de temperatuur op de galerijen ca. 40 graden.

Ons ontwerp bestaat uit een rechte vliesgevel, met hoogwaardig zonwerend glas in strakke aluminium profielen. Door de vliesgevel geheel vertikaal te maken,ontstaat op de begane grond een mooie, bruikbare ruimte welke niet alleen een representatieve entree geeft, maar ook uitermate bruikbaar is als ontmoetingsruimte voor de bewoners.

In de nieuwe vliesgevel werd het pas ontwikkelde systeem van zelfregulerende ventilatiekleppen toegepast, waarbij een combinatie van roosters en afzuiging in het nieuwe plafond, in combinatie met stralingspanelen in het plafond zorgen dat de ruimte ten alle tijden een aangenaam binnenklimaat heeft.