Revitalisatie appartementen Sittard

Het project is gelegen in de wijk Vrangendael te Sittard. De opdracht bestond uit het verbeteren van de toegang tot de gebouwen en de uitstraling in zijn geheel. Tijdens het traject bleek dat de balkons constructief niet meer voldeden. Ze moesten geheel worden vervangen. Het schilderen van de gevels was een uitgangspunt.

Het nieuwe schilderwerk beoogt een geheel nieuwe uitstraling te geven aan de bouwblokken. Voorheem vormde de appartementen een solide bouwmassa met als accent de uitstekende balkons. De nieuwe horizontale geleding laat de bouwblokken in elkaar overlopen, genuanceerd door de telkens in lengte wisselende lichte stroken. Hierdoor ontstaat in het voorbij gaan een steeds veranderende beleving. De nieuwe balkons zijn ook in deze geleding opgenomen. Het strekmetaal van de hekwerken is in dezelfde kleur gemaakt als het onderliggende gevelvlak. Door de richting van het strekmetaal per streng om te draaien, werken deze ook mee in de veranderende beleving. Door het strekmetaal verticaal te monteren geeft dit de ene kant veel beschutting en van de andere kant onder bepaalde hoeken ook uitzicht.

Aan de entreezijde zijn de nieuwe entrees toegevoegd uitgevoerd in prefab elementen. De toegepaste materialen en kleurstellingen zijn gelijk aan de nieuwe uitstraling van de appartementengebouwen en vormen zo een nieuw geheel. De nieuwe entrees bieden een betere sociale veiligheid.