Revitalisatie 96 Appartementen Stein

Bij de revitalisatie van deze 96 appartementen in Stein hebben we ervoor gekozen om de entrees en de balkons extra aandacht te geven om zo meer kwaliteit toe te voegen.

Dit appartementencomplex ligt in een mooi stukje van Stein, de bewoners wonen er graag, en hebben in hun appartement veel ruimte, en op de begane grond zelfs heel royale groenvoorziening. Echter stond de entree van het complex in schril contrast met de woningen: de entree was namelijk niet meer dan een eenvoudige deur; onopvallend, niet uitnodigend. Daarnaast was er de wens van de woningstichting en bewoners om een ruimte in het complex te voorzien voor het stallen en opladen van scootmobielen.

In ons ontwerp hebben we gekozen om de entree duidelijk te maken: zowel in materiaal als in vormentaal is voor iedereen duidelijk dat we hier te maken hebben met dé entree van het complex. Door het toepassen van veel glas is er veel licht in de entree, en een goede sociale controle. Het bellentableau is voorzien op een apart wandje; een speels element naast het strakke volume. Niet direct in zicht, direct om de hoek bij de entree is de scootmobielberging.