Stedenbouwkundig Ontwerp Neerbeek

Bij dit stedenbouwkundig ontwerp hebben we in de dorpskern van Neerbeek een ontwerp gemaakt voor 22 woningen. Passend binnen de maat en schaal van de reeds omliggende woningen hebben we gekozen om moderne grondgebonden woningen te positioneren op deze plek.

Het plan kenmerkt zich door een duidelijke klassieke opbouw: een straat met aan beide zijden woningen. Aan een zijde van de straat staan een aantal modern vormgegeven rij-woningen, welke telkens 90 graden gedraaid t.o.v. elkaar en de straat liggen, om op deze manier de ‘restruimte’ duidelijk als 2 groen-pleinen te kunnen gaan gebruiken. Aan de overzijde van de straat liggen de klassieke 3 en 4 onder-één-kap woningen. Ook deze zijn modern vormgegeven binnen het klassieke beeldkader van baksteen wanden en [schuine] pannendaken.

Het plan wordt gecompleteerd door enerzijds gebruik te maken van bestaande [grote] bomen welke we handhaven, en anderzijds worden er enkele snelgroeiende bomen aangeplant, zodat het snel een groen hartje in het centrum van Neerbeek zal worden.