Metamorfose en uitbreiding Gulpen-Wittem

Deze woning in Gulpen-Wittem heeft een complete metamorfose ondergaan. Hierbij zijn niet alleen het gehéle exterieur én interieur vernieuwd, maar is de woning aan de tuinzijde een aantal meter groter gemaakt.

In dit geval hebben we de ouderlijke woning van onze opdrachtgever mogen verbouwen. De bestaande woning was zeer sterk gedateerd, en daarnaast was er een wens om flink uit te brengen, op zowel de begane grond als de verdieping.

De bestaande woning was een aaneenschakeling van allemaal kleine, donkere ruimtes, de materialen waren zwáár, en hoewel de woning in een prachtig stukje Limburgs landschap is gelegen, was er totaal geen uitzicht, of relatie met de tuin. Onze ingreep bestaat uit het vergroten van de hele woning, door er ca. 3 meter aan de tuinzijde aan toe te voegen. Deze nieuwe achtergevel hebben we zoveel mogelijk open gehouden, zodat er een duidelijke verbinding binnen-buiten ontstaat, en het landschap van binnen uit altijd zichtbaar is.

Het interieur van de woning is zo ruim mogelijk gemaakt, dat wil zeggen dat bijna alle wanden op de begane grond zijn verwijderd. Hierdoor is een enorme open ruimte ontstaan, waarin de eetkamer, zitkamer en keuken in open verbinding met elkaar staan. Door het verplaatsen van de trap naar een andere positie was er de mogelijkheid om een ruime hal te creëren, met hieromheen alle toegangsdeuren van de slaap- en badkamers.

De nieuwe woning is ruim, licht, modern en van alle gemakken voorzien, inclusief de modernste apparatuur. Doordat de hele woning is voorzien van een dik pakket isolatie is de isolatiewaarde net zo hoog als bij een volledige nieuwbouwwoning.

Onderstaande foto: door met de muis de middelste slider naar links of rechts te bewegen ziet u de bestaande toestand en het uiteindelijke resultaat! U kunt hier ook helemaal links of rechts van de foto klikken, dan volgt een volgende ‘voor-na’ slider.

Epen Verbouwing - 03a - Voor Epen Verbouwing - 03b - Na
Epen Verbouwing - 21a - Voor Epen Verbouwing - 21b - Na
Epen Verbouwing - 09a - Voor Epen Verbouwing - 09b - Na