Verbouwing Schuur Vijlen

Bestaande vakwerkschuur verbouwen tot expositie en bijeenkomstruimte

Deze vakwerkschuur, in het hart van het Limburgse heuvelland, die voorheen dienst deed als garage en opslagruimte wordt naar de wens van de opdrachtgever verbouwd tot een expositieruimte/ bijeenkomstruimte. Compleet met sanitaire ruimte en keuken. De verbouwing wordt met voldoende respect voor de bestaande kwaliteit uitgevoerd; de uiterlijke verschijningsvorm van de schuur blijft nagenoeg onaangetast. Dit in tegenstelling tot het interieur, welk een zeer hoog [modern] afwerkingsniveau krijgt. De bestaande houten spanten vormen een “handvat” voor het indelen van de ruimtes; de 2 houten spanten verdelen de ruimte als het ware al in 3 delen. De toevoeging van hoogteverschillen in de vloer versterken de identiteit van de aparte ruimtes, die ondanks de beperkte afmeting elk een eigen kwaliteit krijgen.

Dat een kleine ruimte toch veel mogelijkheden biedt, bewijst het feit dat er een heus ‘huiskamerconcert’ van de band ‘Racoon’ incl. groot aantal bezoekers in de verbouwde vakwerkschuur heeft plaatsgevonden.