Woning Landgraaf

Aan de basis van dit ontwerp voor de woning in Landgraaf ligt de eis van de privacy. Dit heeft geleidt tot een spannende plattegrond; aan de tuinzijde wordt gewoond en gekookt.  Aan de straatzijde van de woning bevinden zich het kantoor, de badkamer en een kinderslaapkamer. Aan de straatzijde heeft deze woning dan ook een strak, bijna saai, introvert karakter. Terwijl juist aan de tuinzijde het gebouw zich bijna helemaal openstelt voor het uitzicht naar de tuin.

Door het toepassen van grote,verdiepingshoge puien, die volledig weg kunnen schuiven, ontstaat er een ‘binnen = buiten’ en ‘buiten = binnen’ situatie. De tuin loopt als-het-ware door in de keuken en woonkamer en vise-versa. Op de verdieping hebben zowel de ouderslaapkamer als een van de kinderslaapkamers een fraai balkon cq. loggia.

De indeling van de plattegronden is helder en bedoeld vooral praktisch en functioneel te zijn. De oppervlaktes van alle ruimtes zijn groter dan men normaal in woonhuizen aantreft, de verdiepingshoogte speelt hierop in, met bijna 3 meter. Het gehele woonhuis is voorzien van een enorme kelder, hier bevindt zich ook de opstalplaats van de auto’s en de technische ruimte,  de kelder is toegankelijk via de hellingbaan die naast het huis ligt.