Renovatie / energiezuinig maken 133 bestaande woningen Kerkrade.

Voor woningstichting HEEMwonen hebben we dit ontwerp gemaakt voor het renoveren en energiezuinig maken van dit wijkdeel in Kerkrade.

Dankzij een combinatie van energie beperkende maatregelen (triple glas, elektrische rolluiken, mechanische ventilatie, gevelisolatie) en ingrijpende renovatie (nieuw dak, kunststof kozijnen) zien deze 133 eengezinswoningen, die dateren van de jaren ’50, aan de Canisius-, Pancratius- en Servatiusstraat er binnenkort weer als nieuw uit en gaat de energierekening met zo’n 30 tot 35 procent omlaag. Met deze energetische ingrepen gaan deze woningen van energielabel F of G naar het meest energiezuinige label A. 

Waar nodig worden ook de keuken, badkamer en toilet aangepakt. De bewoners betalen voor al deze verbeteringen slechts een huurverhoging van maximaal 28 euro.

De opdrachtgever had één heel duidelijk uitgangspunt: de woningen moéten een uitgesproken kleur krijgen; wit, grijs en zwart waren geen opties. De kleuren van het nieuwe stucwerk zijn daarom gekozen in aardetinten, om een fris en ‘mediterraan’ uiterlijk aan de wijk te geven.

VOOR NA