Aanbouw woning Landgraaf

Deze woning ligt op een redelijk klein perceel, maar toch wensten de bewoners een serieuze uitbreiding van hun woning. Om de bestaande achtertuin en voortuin zo veel mogelijk te ontzien, is er voor gekozen om aan de zijkant van de woning over de volledige breedte van de tuin, tot op de perceelsgrens een uitbreiding te realiseren.

Deze uitbreiding is qua plattegrond spiegelsymmetrisch t.o.v. het hart van de bestaande bebouwing geplaatst. In de uitbreiding bevindt zich de grote nieuwe woonkamer. Deze woonkamer bestaat uit een lounge gedeelte bij de nieuwe gashaard en een op de tuin gericht deel, met verdiepingshoge puien welke een uitzicht op de tuin geven. Aangrenzend aan dit deel van de woonkamer is een overdekt terras in dezelfde vloerafwerking als het interieur, waardoor op een zonnige dag, met alle puien open, binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien.

Waar voorheen de woonkamer was is de nieuwe keuken en eetkamer voorzien, en op de plaats waar voorheen de keuken was gesitueerd is een studeerkamer gemaakt. Het exterieur van de woning heeft een revitalisering gekregen doordat álle kozijnen zijn vervangen, en de hele woning wit geschilderd is.