Verbouwing vakwerkschuur Vijlen

Deze vakwerkschuur, in Vijlen, het hart van het Limburgse heuvelland, welke voorheen dienst deed als garage en opslagruimte wordt naar de wens van de opdrachtgever verbouwd tot een expositieruimte/ bijeenkomstruimte, compleet met badkamer en keuken.

Deze unieke verbouwing van de vakwerkschuur in Vijlen wordt met voldoende respect voor de bestaande kwaliteit uitgevoerd; de uiterlijke verschijningsvorm van de schuur blijft nagenoeg onaangetast. Dit in tegenstelling tot het interieur, welk een zeer hoog [modern] afwerkingsniveau krijgt.

De bestaande houten spanten vormen een “handvat” voor het indelen van de ruimtes; de 2 houten spanten verdelen de ruimte als het ware al in 3 delen. De toevoeging van hoogteverschillen in de vloer versterken de identiteit van de aparte ruimtes, die ondanks de beperkte afmeting elk een eigen kwaliteit krijgen.

Dat een kleine ruimte toch veel mogelijkheden biedt, bewijst het feit dat er een heus ‘huiskamerconcert’ van de band ‘Racoon‘ incl. groot aantal bezoekers in de verbouwde vakwerkschuur heeft plaatsgevonden.

Bent u benieuwd of u voor uw monument ook gebruik kunt maken van de regeling ‘Sub­si­die Mo­nu­men­ten 2020-2022’? Wij helpen u graag bij het onderzoeken naar de mogelijkheden. Algemene informatie kunt u vinden via DEZE LINK.

Onderstaande foto: door met de muis de middelste slider naar links of rechts te bewegen ziet u de bestaande toestand en het uiteindelijke resultaat! U kunt hier ook helemaal links of rechts van de foto klikken, dan volgt een volgende ‘voor-na’ slider.

06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-1 - Voor 06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-1 - Na
06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-3 - Voor 06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-3 - Na
06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-2 - Voor 06.007 Schuur Vijlen - VOOR-NA-2 - Na